Webwinkel Ecosave Nl & Ecosave BE
Home  |  Webshop  |  Water  |  Zon  |  Toiletten / Huren  |  Boot & Tiny House  |  Contact  |  Links  |  

Keramisch sedimentfilterpatroon 10 inch, 0,2-0,9 micron absolute fijnheid


Keramisch sedimentfilterpatroon 10 inch, 0,2-0,9 micron absolute fijnheid
Keramisch sedimentfilterpatroon 10 inch, 0,2-0,9 micron absolute fijnheid:

Een keramisch filter met een poriën grootte van slechts 0.2 - 0.9 micron. Zuivert uw regenwater daarmee ook van de Legionella pneumophila bacterie.

Stel een vraag over dit product.
Prijs: €83,32 (incl. 21% BTW)
bestel >


Productomschrijving:
Keramisch sedimentfilterpatroon 10 inch, 0,2-0,9 micron absolute fijnheid:

Hoewel er verschillende productiemethoden zijn, is de basisgrondstof nagenoeg altijd celiet of ook wel diatomeënaarde genoemd. Overblijfselen van eencellige kiezelwieren uit een prehistorisch tijdperk. Dit poeder wordt onder hoge temperaturen verhit en gevormd tot keramisch filterpatronen.

De fijnheid van dit poeder maakt het mogelijk om zeer poreuze, maar toch sterke filterpatronen te maken met tientallen miljoenen poriën. Poriën zo klein dat de molecuulstructuur van bijna alle organische en anorganische stoffen (> 0.5 micron) te groot zijn om door te dringen.

 

Micro-organismen als bacteriën, virussen en parasieten zoals ook de Cryptosporidium, Giardia, E-coli en Legionella pneumophila worden tegen gehouden en uit het regenwater gefilterd.

Daarmee voorkomt filtratie met een keramisch filter van 0.2 – 0.9 micron de kans op diarree, infecties, aandoeningen aan de luchtwegen, ziekte van Weill en vele andere ziekteverschijnselen.


 

Het keramisch filter, hoe lang gaat het mee

Over de levensduur van filters en filterpatronen, valt heel veel te zeggen. Echter volledige uitsluitsel is er niet te geven, de gebruiksduur is vanzelfsprekend afhankelijk van de mate van verontreiniging van het toevoerwater.

Keramische filters hebben echter wel het grote voordeel dat deze een paar keer hergebruikt kunnen worden voordat ze echt aan vervanging toe zijn.

Plaats deze filterpatronen daarom altijd in een transparante behuizing, dan heeft u ook een visuele controle op de toestand van uw filterpatronen en kunt u deze op tijd reinigen.

Dat reinigen doet u met een (Schotch brite) schuursponsje en warm water.< Terug naar vorige