Home  |  Webshop  |  Water  |  Zon  |  Toiletten / Huren  |  Boot & Tiny House  |  Contact  |  Links  |  

Nieuwsberichten

Niestetal, 10 mei 2016 - Het PV-monitoringsysteem Sunny Portal van SMA Solar Technology AG (SMA) is met grote voorsprong het grootste online portaal voor PV-installaties, zo blijkt uit de analyse van een nieuw onderzoek door GTM Research naar de wereldwijde markt voor de monitoring van zonne-energie. Voor het eerst voert SMA ook de ranking aan in de categorie middelgrote PV-installaties van 20 kW tot 1 MW.

Beste ter wereld op het gebied van bewaakt nominaal vermogen
De vergelijkende studie "Global PV Monitoring 2016-2020: Markets, Trends and Leading Players" toont aan dat SMA, met 15,1 GW bewaakte PV-kracht wereldwijd, de onbetwistbare aanvoerder is van de lijst van de 50 grootste aanbieders van PV-monitoring. In de categorie commerciële PV-installaties tussen 20 kW en 1 MW haalde SMA een niveau van 8,1 GW dankzij een sterke groei en verzekerde zich zo voor het eerst van de eerste plaats. SMA wist in 2016 ook zijn eerste plaats te behouden in het segment van industriële PV-installaties (1 MW tot 5 MW).
De beste oplossing voor online monitoring van PV-installaties van elk type en elke grootte
SMA biedt zijn klanten de ideale monitoringoplossing aan voor elke PV-installatie. Sunny Portal, in combinatie met de monitoringoplossing Sunny Portal Professional Package is de optimale oplossing voor het professioneel bewaken van verschillende installaties. Het portaal Sunny Places zorgt ervoor dat eigenaars hun PV-installatie kunnen bewaken, vergelijken en onderling informatie kunnen uitwisselen.

Een belangrijke dienst voor de digitalisering van de elektriciteitsvoorziening
"Meer dan 100 GW PV-kracht wordt bewaakt door de top 50 ter wereld, een cijfer dat steeds blijft groeien. Dit toont aan hoe belangrijk het begrip van monitoring is geworden in de wereld van de zonne-energie, vooral met het oog op de toenemende digitalisering van de elektriciteitsvoorziening”, verklaarde Detlef Beister, Business Development Manager Residential bij SMA. "Met de nieuwe SMA Energy Services levert SMA hierbij een behoorlijke bijdrage door klanten in de energiesector toegang te geven tot anonieme, up-to-date informatie via de online SMA-platforms, zodat zij makkelijker zonne-energie kunnen integreren in het net. Ze maken onder meer de voorbereiding mogelijk van regio-specifieke extrapolatie en prognoses van zonne-energie, betere marketing voor elektriciteit die wordt gegenereerd overeenkomstig de Renewable Energy Sources (EEG), een vermindering van de vraag naar reserve-energie en effectief bottleneck-management.”

De resultaten van de studie van GTM Research en SoliChamba Consulting zijn nu hier beschikbaar: http://www.greentechmedia.com/research/report/global-pv-monitoring-2016-2020.

Bron: sma-benelux.com
 

 
Zonnepanelen weer goedkoper 
Gepubliceerd: 02 juni 2016 11:12Laatste update: 02 juni 2016 11:12

De prijsdaling van zonnepanelen blijft doorgaan. De afgelopen vijf jaar is de prijs met ruim een vijfde gedaald, berekende voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. In de vijf jaar daarvoor daalden de prijzen met de helft. 
Een set van tien panelen kost op dit moment 4.600 euro, terwijl je voor een vergelijkbaar systeem in 2011 nog 5.900 euro betaalde, inclusief installatie en omvormer.
Het aantal huishoudens met zonnepanelen op het dak is de afgelopen jaren explosief gestegen, mede door de prijsdaling van de panelen.
Eind 2015 hadden 400.000 huizen zonnepanelen, vier keer zoveel als in 2010. Het totaal aantal panelen steeg van bijna 1 miljoen in 2011 naar 6,5 miljoen vorig jaar.

Bron: nu.nl
 

 
Elektromotor maakt elektrisch vliegen mogelijk 11.07.2016

[​Elektromotor maakt elektrisch vliegen mogelijk]Siemens heeft een sterke elektromotor ontwikkeld waarmee een acrobatisch vliegtuig zijn eerste vlucht heeft gemaakt. Opschaling van deze vinding maakt hybride-elektrische aandrijving van passagiersvliegtuigen mogelijk.

Onderzoekers van Siemens hebben een nieuw type elektromotor ontwikkeld die met een gewicht van 50 kg een continu vermogen van circa 260 kilowatt levert. Dat is vijf keer zoveel als vergelijkbare aandrijfsystemen. Dit wereldrecord in aandrijvingen heeft met succes zijn eerste vlucht voor publiek gemaakt op de luchthaven Schwarze Heide nabij Dinslaken in Duitsland, waar het bijna geluidloos het acrobatisch vliegtuig Extra 330 LE aandreef. Deze ontwikkeling maakt hybride-elektrisch aangedreven vliegtuigen met vier of meer zitplaatsen mogelijk.

Gamechanger
 “Deze dag gaat de luchtvaart veranderen,” aldus Frank Anton, hoofd van de afdeling eAircraft bij de Corporate Technology, de centrale research afdeling van Siemens. “Dit is de eerste keer dat een elektrisch aangedreven vliegtuig in de kwart-megawattklasse heeft gevlogen.” De Extra 330LE, met een gewicht van bijna 1000 kilogram, is het vliegende testplatform voor het nieuwe aandrijfsysteem. Als acrobatisch vliegtuig is het bijzonder geschikt om de onderdelen tot het uiterste te testen en hun ontwerp te verbeteren.

Schaalbaar
De onderneming gaat de technologie bovendien inbrengen in het samenwerkingsproject waartoe Siemens en Airbus in april 2016 besloten. Dit project heeft als doel om de ontwikkeling van elektrisch aangedreven vliegen te stimuleren. Elektrische aandrijvingen zijn schaalbaar en Siemens en Airbus gaan de record-motor als basis gebruiken voor de ontwikkeling van regionale lijntoestellen met hybride-elektrische aandrijving. “Naar verwachting zien we in 2030 de eerste vliegtuigen met een capaciteit tot 100 passagiers en een bereik van circa 1000 kilometer,” lichtte Anton toe.

Mijlpaal
“De eerste vlucht van ons aandrijfsysteem is een mijlpaal op de weg naar de elektrificatie van de luchtvaart,” aldus Siegfried Russwurm, de Chief Technology Officer van Siemens. “Om dit traject met succes voort te zetten, hebben we baanbrekende ideeën nodig en moeten we risico's durven nemen. Daarom is de ontwikkeling van elektrische aandrijfsystemen voor vliegtuigen ook het eerste project voor onze nieuwe start-up, next47.” Siemens is vastbesloten om hybride-elektrische aandrijfsystemen voor vliegtuigen in de toekomst commercieel te gaan produceren.

Het Duitse luchtvaartonderzoekprogramma LuFo heeft de ontwikkeling van deze motor ondersteund. De Extra 330LE is ontwikkeld in een samenwerkingsverband van Siemens, Extra Aircraft, MT-Propeller en accubouwer Pipistrel.


Bron: ​www.ensoc.nl
 

 
ZONNE-ENERGIE GOEDKOPER DAN NIEUWE BRITSE KERNCENTRALE

[goedkoper dan nieuwe Britse kerncentrale]

augustus 12

UTRECHT – Plannen voor de enorme nieuwe kerncentrale Hinkley Point C bestaan al langer en tot voor kort zou de centrale ook worden gebouwd, maar de enorme ontwikkelingen in groene energie hebben de plannen ingehaald.

Zonne-energie zou, in het meest ideale geval natuurlijk, goedkoper zijn dan kernenergie, zo blijkt uit een rapport van de Britse overheid waar vakblad PV Magazine over bericht.

Zonneparken op grote schaal moeten tegen 2025 tegen ongeveer 50 tot 75 euro per megawattuur stroom kunnen produceren. Voor kernenergie komt dat cijfer waarschijnlijk uit op 85 tot 125 euro per megawattuur.

GEDAALDE KOSTEN

Dit betekent dat de voorspelde kosten voor zonne-energie zijn gedaald, terwijl die voor kernenergie zijn gestegen.

De cijfers komen nadat eerder al duidelijk was dat de Hinkley Point relatief dure stroom zou gaan produceren. Zo zijn er al windmolens op land in Duitsland die goedkoper stroom produceren en sommige exploitanten klaagden er dan ook over dat de Hinkley-kerncentrale staatssteun zou gaan krijgen terwijl er elders in Europa bezuinigd werd op groene energie.

Bron: http://groenecourant.nl/algemeen/zonne-energie-goedkoper-dan-nieuwe-britse-kerncentrale/