Tiny Houses
Home  |  Webshop  |  Water  |  Zon  |  Toiletten / Huren  |  Boot & TINY House  |  Contact  |  Links  |  

Tiny Houses

Tiny House – wat is dat?


Tiny House: het is een begrip in Amerika, waar de “Tiny House movement” is ontstaan. Langzaam maar zeker begint ook Nederland kennis te maken met het fenomeen ‘Tiny House’. Maar er zijn nog veel mensen die nog nooit van de prachtige kleine huisjes gehoord hebben, en als je dan vertelt dat je in een Tiny House wilt wonen krijg je al gauw de vraag: ‘wat is dat?’

 

De definitie van een Tiny House is voor veel mensen verschillend. De Tiny House Movement draait vooral om de filosofie: genoegen nemen met genoeg en een leven creëren dat draait om dat wat werkelijk belangrijk is. Hoeveel ruimte heb je nodig om prettig te kunnen leven zonder overtollige ballast? Dat verschilt per mens. Hoe kun je je woonsituatie zo gezond, milieuvriendelijk en vrijheidsbevorderend mogelijk inrichten op een manier die bij jou past? Door te wonen in een Tiny House creëer je ruimte voor het opbouwen van relaties, om de natuur in te trekken, ervaringen op te doen. Een Tiny House is een middel om het leven dat je wenst te realiseren, niet het doel op zich.

Meer informatie? https://www.marjoleininhetklein.com/
 


 

Wat bieden wij de mensen met een Tiny house om zo onafhankelijk te worden?


Wij bieden zoal?
- Droogtoilet, helemaal geen drinkwater gebruik.
- Regenwateropvang en zuivering, geschikt om te douchen, wasmachine en afwas.
- Zonne-energie, alle elektriciteit voor de woning.
 

Separett Villa Droogtoiletten


Bestel dit artikel in onze webshop 
Ecosave Separett toiletten zijn zowel te gebruiken in de woning als ook in vakantie/-tuinhuisjes, boot, camper en caravan. De toiletten werken zonder water en zonder chemicalien !

Dankzij een eigen kleine ventilator werken de toiletten reukloos. Ze besparen veel drink en afvalwater. De Ecosave Separett toiletten zijn een degelijke oplossing, met weinig onder houd, modern en degelijk uiterlijk. U kunt een Ecosave Separett eenvoudig zelf installeren. Er is geen wateraan- sluiting nodig of grote afvoer. Er is zelfs een model geschikt voor minder validen met speciale armsteunen. Er zijn zeer veel opties te bestellen.
 
 
 
Ecosave Separett Villa, Separett Butler, Voeistoftank

De Separett Villa is het model met de grootste capaciteit. Bijna gelijk aan een normaal toilet en aanbevolen voor huishoudelijk gebruik van 4-6 personen. Werkzaam op zowel 230 Volt als op 12 Volt. De toiletten kunnen in combinatie met zonnecellen, accu en batterijen werken of middels een transformer ook gewoon in huis worden gebruikt. Het verbruikt ligt op 0,045 kWh per 24 uur. De vloeistoftank is een optie indien u geen afvoer heeft van een wastafel.


Zie voor meerdere informatie over toiletten zie Toiletten/huren.
Wilt u één van deze producten los kopen zie onze Webshop.
 

Regenwateropvang

Regenwater opvangen en gebruiken is een goede manier om drinkwater te besparen. Regenwater is niet geschikt om te drinken. Het is wel buitengewoon goed om planten mee te gieten in de tuin, maar ook in het huis.

Omdat regenwatergeen kalk bevat, is het voor planten zelfs beter dan leidingwater. Natuurlijk kunt u met het regenwater ook uw autowassen en die wordt er prima schoon van.

Op deze manier kunt u met een regenton ca. 6.000 liter drinkwater per jaar besparen.Er zijn houten- en kunststof tonnen. De inhoud varieert van 10 liter (!) tot en met 230 liter. Deze regenzuil op de foto hiernaast bevat 1000L regenwater.

De regenton kunt u eenvoudig monteren, door middel van een regentonautoma plaats in de regenpijp. Deze zijn te krijgen met / zonder een filter. Het filter zorgt ervoor dat blad en zand niet in de regenton komt. Daarnaast kunt u de ton op een kunststof of metalen onderzetter plaatsen, zodat er een emmer of gieter onder kan.

Wilt u meer informatie over Regenwateropvang of systemen klik hier.
Wilt u dit systeem kopen? Kijk in onze Webshop.
 

Micro filtratie systeem


Het Micro filtratie systeem biedt een eenvoudige en veilige manier om opgevangen regenwater te bewerken tot schoon en drinkbaar water vooral uw behoeften. Het micro filtratie systeem past natuurlijke vormen van waterzuivering, zonder chemische middelen toe, zoals bladfilter, koolstoffilter, Keramischefilter en met als optie een UV-filter erbij.
Levert u Legionella vrij water. Heerlijk zacht en veilig voor bad en douche, v.a. het 2e pakket.

Wij hebben 3 pakketten 1. Basic, 2. Basic Plus keramisch, 3. Basic Plus keramisch + UV filter.
 

Zonne-energie

Je Eigen zonnestroom vanaf € 0,04 per kWh gedurende 25 jaar de Beste Vaste prijs, dat wil toch iedereen!!
 

ZONNE PANELEN of Daglicht panelen voor het opwekken van stroom ! 
Eindelijk is het zo ver, dat het plaatsen van zonnepanelen echt rendabel mogelijk is. Grote installaties voor bedrijven op platte daken hebben al stroom v.a. € 0,04 ! Voor kleinere particuliere daken al v.a. € 0,08 ! Het zal u waarschijnlijk niet verbazen, maar onze zon biedt in Nederland al meer dan genoeg energie om ons 100% te voorzien van stroom en warmte ! Graag zouden we u van dienst zijn om dit te regelen. Wij kunnen alles voor u verzorgen; aanvraag subsidies, aanvraag financiering, voorbereiding montage, etc.

Meer informatie over Zonne-energie? Klik hier.
Wilt u zonnepanelen kopen? Kijk in onze Webshop.
 

Ecosave Tiny-Iba

Ecosave Tiny-Iba, een speciaal Afvalwaterzuiveringssysteem voor de boot
Ecosave heeft een Tiny IBA-systeem ontwikkeld welke een betaalbare oplossing kan geven voor iedereen die geen vuilwatertank heeft. Per 1 januari 2009 is het niet meer toegestaan het toiletwater te lozen op het oppervlakte water.

Ecosave heeft een opvangsysteem ontwikkelt wat het afvalwater opvangt en reeds zuivert. Dus niet alleen een vuilwatertank maar tegelijk ook een procesunit inéén.
Twee kleine tankjes kunt u los onder de vloer van de Tiny laten zakken waar ze aan elkaar worden gezet.

Bij het standaard systeem met 2 tankjes, kan keuken-, douchewater en urine van het droogtoilet worden aangesloten en bewerkt tot het schoon genoeg is om te lozen.
Er zijn diverse maten mogelijk afhankelijk van het gebruik.

250 L  installatie
500 L  installatie
750 L  installatie

Bij een Tiny-iba waarop een spoeltoilet moet worden aangesloten is een extra opvangvat nodig. Het water wordt 80% schoongemaakt door de Iba en mag vervolgens worden geloosd, u hoeft dus niet meer naar een afzuigpunt!
Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan afgestemd op uw situatie.